Rólunk

A Főszerkesztők Fóruma Egyesület, a Magyar Lapkiadók Egyesülete és a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete együttműködésre léptek annak érdekében, hogy Magyarországon létrehozzák és működtessék a média-önszabályozás rendszerét. Ezeken a szervezeteken kívül a Korrektor együttműködik a Magyar Önszabályozó Testülettel, amelynek tagjai a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Magyar Újságírók Közössége, a Protestáns Újságírók Szövetsége, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, a Sajtószakszervezet és a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete is. Partnerünk az Önszabályozó Reklámtestület is.

Az önszabályozás a média szereplői által megfogalmazott etikai irányelveket és ezen elvek érvényesítését jelenti. Az önszabályozás a szakma által széleskörűen elfogadott Etikai Kódexen alapul.

A szakmai önszabályozás a törvényi szabályozás, hatósági eljárás helyett együttműködés útján próbálja rendezni a vitás kérdéseket. Gyorsabb, rugalmasabb és olcsóbb (hiszen ingyenes!) megoldást jelent a panaszos számára. Megegyezés hiányában a vitás kérdések eldöntésére az egyesületek szakmai döntőbizottságot állítanak fel, amelynek döntéseit az alapítók tagszervezetei magukra nézve kötelezőnek fogadják el.